Det är måndag igen. Listan över saker att göra blir inte mindre. Men nu känns det ändå som vi har lite mer koll på saker och ting.

Vi körde en nystart med våra att-göra-listor i fredags. Många som jobbat med mig vet att jag brukar använda Getting Things Done metodiken (GTD) när saker och ting börjar kännas överväldigande. Det är en teknik för att få bättre koll på vad som skall göras. För mig hjälper det eftersom precis allt som skall göras finns på ett ställe. Vilket gör att jag slipper springa omkring med en massa ”jag får inte glömma att….” i huvudet.

Så nu ligger alla renoveringsaktiviteter på en Nirvana sida. Nirvana är en webbaserad GTD-klient som är gratis och rätt snygg. Och har ett snyggt namn. Nu när vi lagt in saker börjar vi dagen med att välja ut ett antal saker som vi fokuserar på under dagen. Aktiviteterna i listan, till exempel aktiviteten Sätta upp målarfilt har extra information på sig. Vi har lagt in hur lång tid det tar att göra ungefär, vilket rum det handlar om och hur mycket energi som krävs av oss för att göra det. Därefter har vi sorterat listorna så att vi gör sakerna i rätt ordning.

Idag har vi cirka 50 saker på vår att-göra-lista. Vilket är rätt skönt att slippa springa runt med i huvudet.

När vi nu har listorna färdiga är det en fantastiskt massa saker  på den. Så om vi blir klara tidigare än vi tänkt med en aktivitet kan vi söka efter en ny aktivitet. Till exempel om vi har rätt mycket energi och en halvtimme över kan vi söka upp något att göra som tar den tiden ungefär. Eller en sen söndagskväll när energin är låg men vi vill ändå göra något kan vi få upp saker att göra då med. Smart!

Så nu skall vi in till Växjö och handla mer byggmaterial. Och en skottkärra. Som man verkar behöva när man har hus.