Den stilla resan

Martin och Madeleine tar en paus.

Hur går det egentligen med renoveringen? Så här långt har vi kommit!

Jag önskar jag kunde haft snygga före/efter-bilder som ni ser på Äntligen Hemma. Men så långt har vi inte kommit. Vissa saker har tagit mycket längre tid än beräknat, vissa har gått snabbare. I vilket fall börjar vi nu komma till ett läge där vi kan börja bygga upp vårt hem igen.

Mycket energi och tid har gått åt att sanera nikotin och tjära. Det gör vi genom att antingen riva gipsväggar om det är smidigt, eller riva tapeter och sedan spärrmåla med speciell spärrfärg mot nikotin. Dessutom använder vi flitigt en ozonmaskin som tar bort lukterna. Fast spärrmålandet har vi inte hunnit börja med än.

Kök

Träpanelen i köket har vi tvättat med nikotin/sottvätt två gånger. Vi har även rivit ner tapeten och ozonat här. Vårt trägolv ligger och gosar sig i ett hörn i väntan på att vi skall kunna börja lägga det. Vilket blir efter allt målande. Vi hittade en gammal vattenskada med uttorkat mögel där kyl och frys stod innan så här har vi ozonsanerat samt kommer måla på antimögelmedel. Eftersom vi skall flytta kyl/frys, och det som orsakat skadan därmed försvinner, lämnar vi det som det är. Eventuell byter vi ut en del av syllen men vi får se. Enligt de vi snackat med är det knappt meningsfullt att göra det ens för en så ringa skada.

Nästa steg är att måla taket med spärrfärg.

Hall

Här har vi rivit alla gipsväggar utom två kortare, knepigare partier. Dessutom var elektrikern här igår och flyttade lite dosor. Den nakna väggen på höger sida, där man nu bara ser reglar, skall rivas fram till de nya strömbrytarna. Vänster sida skall vi upp med nya gipsväggar. Dessutom har vi rivit ner vävtapeten i taket. Nästa steg är att riva reglarna och ta bort syllen.

TV-rum

Rivit alla väggar och ozonat. Dessutom flyttat ett uttag och rivit vävtapeten i taket. Här skall vi bygga en alkov i en av väggarna också för att få bättre plats med tvn. Utmaningen är att det är en bärande vägg så det blir till att slå dit ett par rejäla 2″4″ på högkant också som stöttning. Nästa steg är en ozonbehandling till och sedan upp med nya väggar.

Sovrum

Här har vi bytt alla gipsväggar förutom en liten bit under fönstret som skall spärrmålas. Vi har även satt upp nya gipsskivor och spacklat och slipat. Sovrummet är det vi har kommit längst i. Nästa steg här är att grundmåla.

Måste riva ner för att bygga upp

Som ni märker är det ganska mycket kaos här just nu. Det står saker precis överallt och ibland känns det som vi bara förstör. Men nu känns det nästan som vi kan börja bygga upp igen och skapa något.

Det skall bli skönt att börja skapa något efter 2 veckor av att riva och börja om.

Utsikt från vår altan, både innan och efter renovering

Utsikt från vår altan, både innan och efter renovering

Föregående

Första gången-moment

Nästa

Vi längtar tills semestern är slut så att vi kan sluta jobba

2 kommentarer

  1. william barnett

    Heaven on earth my friends!!!!

  2. lena

    Super 🙂 ni är jätteduktiga. Kämpa på! Ni har kommit långt, bara till att fortsätta.

Lämna ett svar

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén