Dagen inleddes med att vi hade min syster med familj på besök. Nutellaplättar, starkt kaffe och nybakat bröd lade en god grund för dagen. Därefter en snabb rundtur med gästerna i fårhagen. Nio lamm skuttar runt där nu.

Renoveringsväg har vi börjat med kontoret nu. Rummet har vi fram tills nu använt mest som förråd. Men nu är det dags att börja på det. Vi valde att måla här med. Och som vanligt körde vi med två lager spärrfärg innan vi lade ny färg, precis på samma sätt som skrivit om tidigare.

Kontoret före och efter målning.

Kontoret före och efter målning. Gulheten på väggarna före är tjära, och därför grundar vi med två lager spärrfärg för att undvika genomslag om något år.

Efter två lager spärrfärg, med 16 timmars torktid mellan strykningarna var det dags att börja finmåla. Men precis när vi skall börja på en väldigt äventyrlig målning på ena väggen inser vi att det nog inte kommer passa in i resten av huset. Så tillbaka till planeringsbordet. Efter någon timme har vi en ny, snyggare lösning på gång. Vi kommer köra samma färg på väggarna som i köket, Alabaster från Beckers. Det är en något varm grå som ger en väldigt mjuk känsla i rummet. I taket kör vi Kokos, även den från Beckers. En helt neutral vit som är fantastiskt fin! I taket kör vi med vanlig väggfärg. Dels för att vi redan har den hemma sedan vi målade sovrummet och dels för att vi inte har något emot den något högre glansigheter. Kontoret ligger i skugga större delen av dygnet så lite blänk från taket blir nog bara bra.

Vår nya idé för väggen är ett silverträd med en gul fågel i på ena väggen. Något som Madeleine får ta tag i när hon känner för det helt enkelt. Nu dags för macka och fil. Och lite film och popcorn!