Det regnade i hela helgen här. Tanken var att börja på Hugelkulturen/vallen nu när vår vän Lena var på besök. Men så regnade det och vad gör man då? Jo Star Wars-maraton! Eftersom Lena inte mindes så mycket av sin första omgång Star Wars så körde vi dom i rätt ordning. Macheteordningen!

[SPOILERS FÖR STAR WARS] Vad är då detta? Jo det är den ultimata ordningen om man inte har sett de två orginaltriologierna. Det man gör är att inleder med de två filmerna som släpptes först. Då får man känsla för vilka rebellerna är, vad herr Vader håller på med samt lär känna huvudkaraktärerna i serien. Sedan när den stora hemligheten om släktbandet mellan Luke och Vader avslöjas hoppar man tillbaka i tiden och får se hur Vader skapades och vad Jedis egentligen kommer från. Slutligen när man inser att Vader nog är en hyvens kille innerst inne fortsätter man med avslutande sista delen i orginaltriologin. Och historien är komplett…. och man är redo att ta sig an serien i den ordning den fortsätter släppas. 

Vän av ordning undrar så klart vad del I – Phantom Manace tog vägen? Den försvann av två anledningar: den innehåller ingen väsentlig information som inte finns i tvåan och, kanske viktigast, man slipper nästan allt med Jar-Jar Binks.

Den bästa ordningen att se Star Wars är således: 4 – 5 – 2 – 3 -6.

Förutom Star Wars hann vi också med att förså lite brytbönor och fixa ordning lite med de andra försådderna. Men mesta delen av helgen av satt vi och hejade på rebellerna.

Imorgon blir det nya tag inomhus. Eventuellt hämta en ny byrå i Hovmantorp och kanske beställa vårt kök på Ikea. To be continued…