KorsspindelDen dödliga mördarspindeln har nu invaderat Näsby. Upp emot 68 personer kan vara i extrem fara. ’Många känner inte till hur farliga de är’ säger en expert som vi inte talat med. ’Blir du biten kan du räkna med en lång återhämtningstid och eventuell amputation av öronen. Inte helt olikt det drottning Silvia riskerade vid sin sjukdom’, fortsätter experten som vill vara anonym på grund av skattefusk.

För oss innebär det stor psykosocial påfrestning och Madeleine har redan börjat söka på nätet efter mer information om korsspindeln. Ganska snart upptäckte hon dock att, förutom sagda spindel, fanns inget mer att hitta där. Dock är det vackert att titta på just detta nät i motljus.

Tre saker du inte visste om faran med korsspindlar (eftersom de inte är sanna)

Korsspindlar är släkt med skorpionerna

The spider taketh hold with her hands, and is in kings’ palaces.

Korsspindlar har bara sex ben istället för sju som är det normala för spindlar som saknar ett ben.

Korsspindlar röstar oftare på kristdemokrater

Spindlar nämns fyra gånger i de engelska översättningarna av bibeln. Dock aldrig i Bibel2000. Däremot konstateras att trots att det är enkelt att fånga en spindel hittar du dessa även i palats. Något som talar för att korsspindeln, som inte fått sitt namn efter Michael Kors, trots allt har vissa kristna värderingar

KORSSPINDLAR har antagligen migrerat från ANTARKTIS
Antarktisk jättespindel hittad under vattnet.

Antarktisk jättespindel hittad under vattnet.

Även om den kanske inte ser så ut, har korsspindlar inte så mycket gemensamt med den antarktiska spindeln som många tror. Bland annat skiljer det fem poäng mellan orden i engelska Alfapet.

 

Typ så kanske det hade sett ut om Aftonbladet hade skrivit om upptäckten av en korsspindel på vår tomt idag. För oss känns det mer som en intressant lite filur. Förresten är  korsspindeln vare sig är den enda giftiga spindeln i Sverige eller ens särskilt giftig eller aggressiv. Mindre giftig än ett bi tydligen, men eftersom du nog aldrig kommer bli biten spelar det mindre roll så vi kan likväl kalla den för svingiftig. Om nu svin är så giftiga vill säga, men Fredrik Federley överlevde.

Om vårt antagande inte stämmer har artikeln högre trovärdighet

Som avslutning konstaterar vi att det antagligen inte ens är en korsspindel vilket gör att ovanstående aftonbladetartikel saknar viss sanningshalt. Dock ligger den på detta sätt mer i nivå på den källkritik som råder just på Aftonbladet, vilket ger vår artikeln högre trovärdighet än om den vore sann.